2015. június 30., kedd

Termékminták - örüljek, vagy ne?

Sziasztok Beautyk!
Ma ismét egy kicsit gondolkodósabb posztot hoztam nektek, ezen belül is a termékmintákról lesz szó.


Nos nézzük először is, hogy mi célt szolgálnak ezek a kis tasakok: kedvcsinálók. Marmint úgy értem: nézd, cuki vagyok, és széppé/illatossa/ápolttá teszlek! És ha a tasak tartalma bejött, rohanunk a boltba megvenni a teljes kiszerelést. Alapvetően ez egészen jó ötlet mindkét félnek: a cégnek is nő a bevétele, illetve a vásárló is kipróbálhatja anélkül, hogy megvenné az egészet. És ez egészen jó dolog. 
Lássunk pár konkrét példát azokból a mini-verziókból, amik at utóbbi időben hozzám kerültek:
A tusfürdő és dezodor mintákkal szinte nem lehet mellélőni: talán ezek a termékek azok, amire mindenkinek szüksége van, illetve kevesebb szempont alapján válogatjuk ki magunknak, mint mondjuk az arckrémeket, testápolókat, meg hasonló kencéket. Én például mindig tartok a piperémben egy minideót, mert igaz, hogy nincs benne, csak maximum 10 alkalomra használható mennyiség, de mivel ezekhez ritkán nyúlok, így sokáig kitartanak, és mégsem foglalnak akkora helyet, mint egy normál méretű termék, így megéri. 
Aztán a következő kategória az alapozók. Ebből én még életemben nem hasznaltam egyetlen egyet sem. Mivel igyekezenek ezekből a lehető legáltalánosabb árnyalatot kiadni, ezért nekem ezek kicsit barnák. Ráadásul nem is használok alapozót, így ezek általában a kukámban végzik. Aztán ott vannak a krémek, amik nem az én bőrtípusomnak vannak kitalálva, hanem egy másik, célzott problémára igyekeznek segítséget nyújtani. Nem szeretném a bőröm ilyesmivel terhelni, így ez is landolt a szemetesben.
És persze a más korosztálynak való krémek is ide tartoznak. Nincs mese, ők el akarnak adni valamit, és az, hogy pont én nem esek ebbe vevői körbe, az őket nem hatja meg. Szóval ismét elnyeli őket a kuka.
Konklúzió: tusfürdő, parfüm, sampon, hajbalzsam, dezodor, esetleg a bőrtípusomnak megfelelő minta jöhet, de csak miután ellenőriztem az összetevők listáját, és ha van értékelés Krémmánián, azt is elolvastam. Bár egyetlen - esetenként két - használat után sajnos nem lehet tudni, hogy hosszútávon jót tesz e a bőrömnek, de legalább a kíváncsiságom ki van elégítve!

Ti hogy álltok ehhez a kérdeshez? :)

4 megjegyzés:

 1. Hasonlóan :) Annyi különbséggel, hogy nem kidobom, hanem elajándékozom ami nem kell, hátha valaki örül neki :))))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én nem szeretem elajándékozni, mert nagyon kínosnak érezném, ha az általam adott krém miatt pattogna ki, akinek adtam... :D

   Törlés
 2. Az ajándékozós résszel mindkettőtökkel egyetértek, mert Szilvi részéről ott van az, hogy ha ő nem tudja használni, másnak jól jöhet, viszont Boginak is igaza van, hogy mi van akkor, ha az illetőnek nem fog beválni, sőt. Ilyenkor hiába nem mi vagyunk a hibásak, mert nem a mi termékünk, de mégis bennünk van az érzés, hogy tőlünk kapta...

  Viszont a cikkhez konkrétan is hozzászólnék. Én sem értem a mintákat, mert amíg egy testápoló vagy kézkrém nagyjából kiválasztható a pici minta alapján, de egy alapozó a színe miatt (többek között), és egy arckrém a hosszú távú hatása, ill. amiatt, hogy valóban illik-e az adott személy bőrtípusához, már nem igazán... Mert ahogy látom az arckrém minták nem bőrtípusra vannak specializálódva, hanem ránctalanításra, pedig nem az az elsődleges probléma.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm szépen a kommentet :)
   legutóbb hallottam egy frappáns szavacskát erre a módszerre: beetetés. szerintem pontosan fedi, hogy mire is szolgálnak ezek a tasakok. de nem vagyok anti-mintás, csak van amitől jobb távol maradni :)

   Törlés