2015. július 27., hétfő

TESZT Mac Mehr lipstick

Sziasztok Szépségek!
Már régen elhatároztam magamban, hogy nekem igenis kelleni fog egy MAC rúzs, ha törik, ha szakad! Sokáig csak álmodoztam, ugyanis kitaláltam magamnak célként, hogyha 60 kg alá megyek, megveszem magamnak jutalomképpen. Nos ettől sajnos messze állok, és amúgy is alapjaiban rossz elképzelés volt, szóval: mostmár van egy! És nem is akármelyik: a Mehr névre hallgató darab.


Az üzletbe belépni is nagy élmény volt: elsősorban a sok kihelyezett teszter elvarázsolt. Aztán egy kedves eladóhölgy pattant oda hozzám, és kedvesen segített kiválasztani a hozzám illő színt. Nagyon sokat segített, készséges és kedves volt, pedig vagy 6 rúzst is felpróbáltam az üzletben. Aztán elégedetten távoztam, kezemben a strapabíró zsacskóval, amiben a kis drágaságom lapult a hazaút alatt.
Már a doboza is luxusérzetű: fekete, strapabíró kartonban adják, a borítás is minőségi műanyag, kicsit nehéz, de ez bennem csak tovább erősíti a minőség érzetét. Mindem szükséges információ rajta van a dobozon. 
A színét leginkább úgy tudnám leírni, hogy egy hideg tónusú, mályvás rózsaszín. Mindenképpen a szám színéhez hasonló árnyalatot kerestem, ugyanis mivel borsos az ára, a fene rágna, ha nem használnám el. Így viszont egy hétköznapi színt birtoklok, amit egy egyszerű sminkkel, tusvonallal, vagy füstös makeuppal is tudok viselni. Szóval úgy érzem, minden fillért megért! 
Hogy matt, azt is egyszerűen meg tudom indokolni: a bőröm zsíros, hamar kifényesedik, ezért nem is annyira szeretem a szájfényeket, mert azonnal fénysebbnek tűnik tőle a bőröm. Viszont ha matt, ez a veszély nem áll fenn. 

Hiperpigmentált, de a swatchokon rétegeztem is (a fölső 1, a középső 2, a legalsó 3 rétegben), hogy lássátok, rétegezésnél hogy néz ki. Mivel egyetlen rétegben is tökéletesen fed, nem kell sokat vacakolni, 3 húzással kész is vagyok. Kell alá hidratáló, mivel a finise miatt könnyen kidobja a száraz részeket. Tartóssága a következő komolyabb étkezésig tökéletes (ez nálam 3-4 órát jelent), de ha csak iszom, vagy óvatosan, kicsi falatokat eszem csak, akkor akár 6-8 órát is kibír. Addig nem csúszkál, nem kopik, még akkor sem, ha folyamatosan jártatom is a számat. Az állaga tömör, nem azonnal lesz matt, kicsit várni kell vele, de amint megszáradt, betonbiztos. Kényelmes viselet minden állapotában, természetes, szép szín.
Néhány vele készült smink:
Aki követ instagramon, valószínüleg sokszor találkozott már vele a falamon, ungyanis körülbelül minden másnap ezt teszem fel. Szóval nagyon örülök neki, hogy megvettem, remélem lesz lehetőségem más MAC rúzst is venni, mert engem lenyűgözött, amit a Mehr-től láttam.

Ti rendelkeztek MAC rúzzsal? Ha igen, mik a tapasztalataitok? :)

2 megjegyzés:

  1. Jaj de vágyom én is egy MAC rúzsra! Ez a szín nagy szép és tényleg jó áll! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm ^^ szerintem egy jól eltalált színre megéri spórolni, mert az a mindennapokban is nyugodtan lehet használni :)

      Törlés