2015. november 29., vasárnap

Amikor fogadsz anyukáddal, hogy...

... úgy sem bírnál ki egy hónapot körömfestés nélkül!

Sziasztok Szépségek!
Egy félig-meddig vicces eseményről szeretnék nektek beszámolni! 
Anyukám elég sokszor szóvá szokta tenni, hogy túl sokat festem a körmöm. Valóban: minden este lefekvés előtt az utolsó dolgom az, hogy lakkozok. Kivéve a hétvégéket, hacsak nem megyek valahova. Nálam ez afféle rituálé. Megalapozza a másnapi hanglatom, nyugiban van alkalmam bűvészkedni és alkotni, és arra a fél órára nekem ez teljes felüdülés!
A kérdés az, hogy valóban sok-e hetente 5 alkalommal különböző manikűröket készíteni? Még szerintem is! Csakhogy semmi nem okoz akkora boldogságot, amikor másnap megdicsérik a körmeimet, meg hogy játszhatok a színekkel, mintákkal és kipróbálhatok új technikákat! 
De a lényeg, hogy fogadtunk, hogy nem bírnám ki, ha egy hónapig nem festhetném ki a körmeim. Igazából érdekelne, hogy mi lenne, ha....
Megegyeztünk, hogy a szalagavatóm után egy egész hónapig nem ragadok körömlakkot(hehehe nem szólt a körömápolásról!). Amikor lejár az egy hónap, tájékoztatlak titeket, hogy hogyan is élte meg a bolond, lakk-mániás lelkem ezt az időszakot, bár előre érzem, hogy több időm lesz olvasni. 

Ti tartanátok lakkozó-stoppot akár magatoktól, akár fogadásból? :)

5 megjegyzés:

 1. Hú, ez elég kegyetlenül hangzik... én hangulattól függően heti 2-5 lakkozásos procedúrát csinálok, de olyan is van, hogy egy nap zsinórban megcsinálok hármat, négyet és fotózás után már mosom is le. Utálnám ha egy hónapig a meztelen körmeimet kellene "viselnem" Kitartást kívánok az erőpróbához! :))))
  Amúgy van valami tétje a fogadásnak? Mondjuk egy nagy kupac lakkot kapsz ha sikerül, vagy egy hónapig te főzöl, ha elbuksz? ;) :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, sajnos nincs tétje, inkább csak kíváncsi vagyok, vajon mi sül ki a dologból :D és köszönöm szépen a támogatást <3

   Törlés
 2. Ez egy kedves elfoglaltság, nem értem, konkrétan, mi ezzel a baj? Hogy árt a körömnek? Nem hiszem. Drága? Nem annyira. Hiúsági probléma? Hát ennyi erővel fésülködni se kellene. Engem nagyon bántana, hogy egy kedves elfoglaltságom szúrja valaki szemét. Persze, lehet fogadni, de minek is? Férj szerint pazarlás a napi lakkozás, hát mondom, a rúzsozás napi háromszor? A sminket is lemossuk este, nem? A 100+ db feletti lakkvásárlás nem pazarlás? :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mivel ő sosem sminkel vagy fest körmöt, így az ő szempontjából teljesen logikus, és megértem. De úgy gondolom, hogy érdekes felvetés, így nekivágok! Amúgy a polcomon több mint 150 lakk van, és mindet folyamatosan használom, és mégis hüledezik, hogy minek ennyi :D

   Törlés
  2. Persze, lehet nélkülük élni, de ez szórakozás, nem? Anyum sem sminkel, csak fiatalkorában, de amikor meglátogat pár napra, mindig újrafestem a körmét kétnaponta :) Pingvint, hóembert és hópelyheket nyomdáztam a körmére, tetszett neki :) Persze amikor hazament, szolid manit kapott.

   Törlés