2015. november 7., szombat

Catrice és Essence arcravalók

Sziasztok Szépségek!
Hoztam egy kis tesztet az új alapozómról, korrektoromról és púderemről.


Valószínűleg más blogokon már találkoztatok ezekkel a termékekkel, de nekem kicsit több idő kellett, hogy átfogó véleményt tudjak nektek nyújtani. És akkor ugorjuk is bele:
Az első a Catrice Even Skintone alapozója. Nagyon meglepett, hogy végre TÉNYLEG a lehető legvilágosabb árnyalattal is kijöttek, így nem kellett csalódnom a színében, pontosan passzol még az én hópehely színemhez is! 
A másik, hogy ami nem teszter, az le van zárva ragasztócsíkkal, így könnyen leellenőrizhetitek, hogy belekontárkodtak e már. Nekem nem egyszer akadt a kezembe olyan termék, amit felbontottak már, felkentek, belenyúlkáltak, és ezért külön örülök neki, hogy ennyire igényes a csomagolás. És ha már igényes csomagolás: vagy nehéz műanyagból vagy üvegből van, de mindenképpen minőségi érzésű. A pumpás adagoló miatt sokkal higiénikusabb, könnyebben adagolható. A feliratok és kicsit tartósabbak, mint ahogy ettől a márkától megszoktam. Talán csak a kupak kicsit gyengébb műanyag, de ez is jól záródik. mondjuk ettől sajnos nem táskabiztos, én inkább itthon tartom a polcon. 
Az én színem a 005 Even Ivory. Nagyon világos, és egy pumpálásnyi elég az egész arcra. Könnyen eloszlatható, krémes állagú, viszont elég parfümös, így aki érzékenyebb rá, annak nem fogja bírni a bőre sajnos. 
Mivel nekem nagyon olajos a bőröm, így nem meglepő, hogy 6 órát bír ki púderrel. Akinek inkább normál felé hajlik a bőre, annak jobban beválhat. Komoly szárítást nem vettem észre, viszont azért egy vékony réteg hidratáló elfér alá.
Nem mindent fed el, nekem a pirosasabb részekre és a pattikra kell korrektor, de alapvetően nagyon szép fedése van, valahol a közepes és az erős között, mégis természetes hatású.


Mivel imádom, és vagy háromszor újravettem a Catrice tégelyes korrektorát úgy gondoltam, hogy nem lőhetek nagyon mellé a folyékony változattal. És nem is tettem! A pigmentációja szuper, könnyen eldolgozható, elég krémes az állaga, de nagyon természetesen beleolvad a bőrbe. 
Szintén elég világos nekem, ez már táskaálló, minőségi csomagolás jellemzi, és még az én olajos bőrömön is tartós! Mondjuk csak egy órával körözi le az alapozót, de nálam ez rekordnak számít.

Az applikátor elég puha, elég anyagot vesz fel, egy adaggal a szemem alatti részeket és néha még a pirosas részeket is le tudom fedni.
Nem oxidálódik sokat, így egész nap tudom viselni, nem leszek panda estére. Elég parfümös, szóval ezzel is vigyázzatok!


És most egy kicsi csalódás: az Essence All about matt púdere nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Nem marad sokáig matt az arcom, maximum 4-5 óráig, amit eddig minden púderem tudott.
Mivel fehér, ha sokat rakok fel,akkor nagyon "szellemesre" sikerül az arcom ( mondjuk a koponya-sminkemhez egy beöltözős buliba jól jött, de nem akarok nap közben úgy kinézni, na!). Ha keveset rakok, akkor pedig nem fixál eléggé, és már 2-3 óra után átfénylik.
Igyekeztem sokat feltenni, hogy látszódjon is valami. Viszont a birtokomban lévő púderek még ennyire sem kompatibilisek ezzel az alapozóval, szóval ezt el használom, aztán veszek újat.

Ez lenne a minden(hétköz)napi alapozásom, ezt szoktam kiegészíteni a Catrice tégelyes korrektorával, és nagyon szép végeredményt kapok.  Mondjuk még kikísérletezem, mivel tehetem igazán tartóssá, és úgy nagyon flottul fog működni.
Egy kis előtte-utána kép csak nektek :D Bocsánat a csúnyácska bőrömért, de valamire nagyon allergiás vagyok mostanában, csak nem tudom kitalálni mire....

Ti használtok Catrice-es vagy Essences arcra való termékeket a mindennapokban? :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése