2016. január 26., kedd

Holo és Matt topperek

Sziasztok Szépségeim!
Most fedőlakkok kerülnek terítékre!
A holo lakkot már régebb óta kinéztem, a matt fedő viszont csak impulzusvásárlás volt. Mindkettőt az Europeumban, a Müllerben vettem, körülbelül 1000 forintért darabját. 10 ml-es mindkét üvegcse.
Az ecsetük  vastag, sok lakkot vesznek fel, így egy vonással be lehet fedni a körmöket. Mindkettő kellemesen folyékony, a matt egy leheletnyivel sűrűbb.
A holo fedőlakk nekem egy kicsit kevés egy rétegben. Megszoktam, hogy mire végigérek, kenhetem is az új réteget belőle. Na most itt amíg nincs TELJESEN megszáradva az előző réteg, addig mindent elmozdít alatta, még az alatta lévő színt és az alaplakkot is. 
A mostani szürke időben nem igazán csillan be, csak ha direkt fény éri, így kicsit olyan hatása van, mintha piszkos lenne a lakkozásom alatta.
Viszont ha becsillog, akkor azért elég csini!
Végülis arra kezdtem használni, hogy a folyékony állaga miatt frankenezésre használom. Már csak az üveg negyede van meg, erre a célra elég alkalmas.
A matt fedőlakk egyenletesen fed, ebből nem kell csak egy réteg. 
Kicsit a sötétebb lakkokat "felhősíti" szerintem, akármilyen vékonyan is kenem. 

Mindkettőről elmondható, hogy naaaaaaaagyon lassan száradnak, a holora tehetek efdőlakkot, hogy meggyorsítsam, de sajnos a mattal ezt nem tehetem meg, mert akkor az egész lényege veszne el.
Mivel gyakorlatilag minden nap festem a körmöm, nem tudok tartósságról mit mondani, de szerintem ez főleg az alatta lévő lakktól függ. 
Összességében nem annyira ajánlanám őket (ilyet sem mondtam még catrice lakkokra), de bornprettyn vagy akár egy másik drogériás polcon biztosan találtok jobbat. sajnálom, ez van. Néhanapján az ember lánya mellé tud nyúlni...

Nektek vannak bevált és szeretett, esetleg újravásárolt fedőlakkjaitok? :)

2 megjegyzés:

  1. Nálam az effect lakkok csak állnak, egy Moyra mattító fedőm van, úgyhogy nem nagyon veszek ilyesmiket, szeretem, ha fényes a lakkozás, holos lakkom meg jó sok van. Az ILNP holos topperén elgondolkodtam, de mindig van más, ami jobban tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is inkább a fényesre szavazok, de néha bekattanok, hogy MOST matt kell, azokra az alkalmakra jól jön :) az ilnp nekem tetszett, de azért egy kicsit húzós....

      Törlés