2016. július 26., kedd

Hogy is néz ki a smink 8 óra után?

Sziasztok Szépségeim!
Mint már ismertek, olajos bőrrel rendelkezem, nálam a legnagyobb probléma a sminkelés terén az átfénylés. Ma egy tesztet hoztam nektek egy alapozóról, egy púderről, egy korrektorról és egy sminkfixáló sprayről.
Kezdjük az alapozóval: a L'Oréal Infallible matt alapozója kerül górcső alá 10 porcelán árnyalatban.
A tubusa masszív, de ruganyos műanyag, a csőrös megoldás miatt könnyen adagolható, kényelmes a használata. A színe elég világos az én hófehér bőrömhöz, nem oxidálódik napközben.
A textúrája folyós, de amint megszáradt, marad egy helyben, utó-javításokat nem igen lehet bevetni ezzel az alapozóval, ahova felraktam és amennyire eldolgoztam olyan marad egész nap. A finise matt, kicsit púderes, de tapasztalataim szerint nem marad olyan sokáig az púder nélkül, de ha mindent fixálok púderrel, 7-8 órán át matt marad az arcom, nélküle 5-6 óráig marad matt. A finise és a púder együtt reggel nagyon matt, nap közben viszont már sokkal kényelmesebb. Kicsit szárít, de egy bevált hidratálóval lehet szépen kompenzálni a dolgot. A dög melegben persze nem ilyen komoly a tartása, inkább 4-6 óra árnyékoktól függően, de az eddigi alapozóimhoz képest ez nagyon jó.
Összességében szeretem ezt az alapozót, egyenlőre maradok ennél, annak ellenére hogy nem valami olcsó teljes áron(4000 ft 35 ml-ért, de én leárazva vettem, kb 2500-2600 forintot fizettem érte a Westend Rossmannban, ezen az áron viszont teljesen megéri).
A felhelyezést még próbálgatom, ecsettel és kézzel nem az igazi, nem rég szereztem be egy beauty blendert, most azzal tesztelem.
A következő a Essence Stay All Day púdere. Az olajos bőr legjobb barátja - lehetne. Alapvetően ha komoly alapozást nem is mindig használok, de korrektort biztosan, és egyetlen alkalommal sem maradhat el a fixálás, ez tartja egyben az egészet. Rászoktam a színtelen púderekre, mert a színesek vagy túl sötétek nekem, vagy jó pár árnyalatot oxidálódnak nap végére. ezekkel szemben a színtelenek nem csinálnak ehhez hasonló csalafinta dolgokat.
A tégelyes kiszereléseken általában van védő/lezáró fólia, hogy biztosak lehessünk benne hogy más még nem dugta bele a  kíváncsi nóziját előttünk. Ennél a darabnál is természetesen megtalálható tartozék.
Vannak azonban fehér púderek, amik "lisztesek", tehát látszódnak a bőrön felvíve, az adott részen megmutatkozik a fehér színük. Néha nekem is sikerül hasonló mutatványt varázsolnom az arcomra ha nem viszem fel elég ügyesen vagy egyenletesen a port, de ügyes felhelyezéssel az elkerülhető.
Ennek a darabnak vannak hiányosságai, először is a textúrája kicsit érdes, nem olyan sima mint mondjuk a babapúder vagy hintőpor, mintha lennének benne apró el nem morzsolt darabkák. Úgy vettem észre, hogy hamar kopik mint a Catrice hasonló darabja, de nem annyival, hogy hatalmas legyen a különbség. Viszont szépen fixál és jól mattít. Mindenképpen visszatérek ahhoz a púderhez, de ezt előbb elhasználom.
A következő a Catrice Liquide Camouflage korrektora, amit nagyon szeretek, az újdonság csak annyi, hogy egy még világosabb színt dobtak ki az állványokra, aminek nagyon örülök, mert istenien világosít!
És a végére egy csalódás: az Essence fixáló spraye egyáltalán nem vált be. Legnagyobb részben vízből áll, és szerintem leginkább ezt az összetevőt szeretnénk a sminkünktől távol tartani. Nem igazán csinál semmit, mondjuk 800 forint kerül adták, ezért az árért természetesen nem adnak a kezünkbe rózsaszín masnival átkötött ajándékot. 
Nem adtam fel és vettem egy másik fixáló löttyöt, amint lesznek eredmények, megírom nektek.
És akkor térjünk rá a sminkre 8 óra viselés után:
A bejegyzés fő képe a frissen elkészült sminkem, összehasonlításnak ez az esti fotó:
- Az arcom egésze fényes és zsíros, de a természetes zsírosodása teszi 
- a púder gyakorlatilag eltűnt, ezen a ponton bármi az arcomhoz ér azonnal megfogja az alapozó
- a szemüvegem kerete és nyerge szép foltokat és vonalakat hagyott a szemem körül
- a rúzs, amit reggel felraktam szőrén-szálán eltűnt(ebben természetesen az evés-ivás a ludas)
- az orromról lekopott az alapozó, de annak ellenére hogy soha nem nyúlok az orromhoz nap közben, mindig felszívódik

Direkt elhagytam a felitató papírt aznap, hogy pontosan lássam az eredményt. (Úgy vettem észre hogy az újrapúderezés vagy nagyon szárít vagy több pattanást generál).Mindent összevetve ennyi ideig és ilyen jól nem maradt még fent sminkem, szóval olajos bőrűeknek ezeket a típusú termékeket maximálisan tudom ajánlani!

Ti mivel termékekkel/eszközökkel/trükkökkel tartjátok egyben napközben a sminketeket? :)

4 megjegyzés:

 1. Emiatt is nem használok alapozót, mert nincs olyan, ami két óra múlva ne lenne olajos, hiába púderezek. Mindegy is, nincs rá szükségem. Ha nem adtam volna fel a kísérletezést, valami por állagú alapozót keresnék. Én korrigálni szoktam a sminket, mindig retiküllel megyek a mosdóba, ha olajos, felitatom, ha elmászott, megigazítom, rúzst újrakenem, ha szükséges. Újrapúderezni én sem szoktam, sok lenne a réteg, bár mattító lap után lehetne, régebben szoktam. Mivel biciklizem, nem izzadok meg, csak ha gyalogolni kell, azt meg nem teszem. Munkahely légkondis, néha kimegyek az épület elé felmelegedni :) Akkor szoktam újrapúderezni, ha esőben jövök (bicikli) és rácsepeg az eső az arcomra, de mivel zsíros a bőröm, még ez sem indokolt, ugye beszívja a reggeli púdert és szinte víztaszító vagyok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Érdekes, engem a biciklizés nagyon megizzaszt, a gyaloglás sokkal kevésbé :D a por állagú alapozók nekem foltosak, nem szerettem őket, a folyékonyal sokkal jobban tudok bánni

   Törlés
  2. Igaz, lehet, a por állagú foltosodik az olajos bőr miatt, erre nem gondoltam, de kipróbálás nélkül sosem tudom meg.
   Ja, én nem tekerek gyorsan, bicikliúton 15 perc vagy gyalog fél óra, hát utóbbinál folyna rólam a víz, ha megállok a lámpánál, érzem, hogy éget a nap, azt nem bírom.

   Törlés
  3. Én minden mennyiségű és gyorsaságú biciklizéstől gyorsan ki tudok készülni :D

   Törlés