2016. július 5., kedd

Utóbbi idők hajfestékei

Sziasztok Szépségek!
Ismét eltelt egy kis idő, így újabb vörös hajfestékeket próbáltam ki, most őket szeretném nektek megmutatni.
Egy régi, bevált festékkel kezdem, amit már lassan egy éve újra és újra megveszek - ez a Schwarczkopf Natural Colors krémfestéke 390 világos réz árnyalata(fenti képen).
Itt láthattok róla képet, frissen festés után. Intenzív, egységes, fényes, ugyan van ammónia szaga, de messze nem vészes, a festést követő első mosással el is tűnik. Sajnos nekem elég gyorsan nő a hajam, 3 hetente festjük, mert 1 hónap után már nagyon csúnyán nézne ki. A festék nem is bír ki sokkal többet, nagyon megkopik ennyi idő után , sokkal szőkésebb, szárazabb és fakóbb lesz, szinte el is veszti a fényét, ezért is döntöttem úgy, hogy más márkát is kipróbálok.
A választásom erre a Syoss darabra esett. Ez az Oleo Intense 6-76 Rézvöröse.
Először egy nem túl előnyös fotó, csak hogy lássátok a festés utáni állapotot. Sokkal barnább, mint amire számítottam, és mint amihez szoktam. Furcsa módon a kész eredmény és a dobozon lévő demonstráció nem tér el egymástól.
Ami viszont nagyon tetszett a festékben, hogy sokkal tovább maradt fényes, puha, selymes és intenzív színű a hajam, mint a másik festékkel. Nincs szinte semmilyen ammóniás vagy hasonló kemikáliás szaga sem. Én ezt az olaj jelenlétével tudnám magyarázni, ami szintén furcsa, ugyanis bármilyen olajat használtam eddig a hajamra, nagyon elnehezítette, még ha kimostam is. Itt egy előnyösebb fotón láthatjátok a 2 hetes hajam, ami ilyenkorra már veszít a fényéből és a puhaságából, de itt ez nem fordult elő.
Az utolsó pedig a lenti kép középsője, a 270 Természetes Rézvörös árnyalata.
Az eredeti cél az volt, hogy egy kicsit sötétebb, természetesebb színt találjunk. Nos ez nem sikerült, ugyanis olyan világos-szőkés-rézvöröset választottam, ami nem igazán hasonlít a dobozon lévő képhez. Ugyan annyi ideig hagytam fönt, ugyan úgy festettük, ugyan azokkal az eszközökkel, szóval nem igazán látom okát annak, hogy más legyen az eredmény a színen kívül. A lenti kép a festés utáni reggel. Láthatjátok a hajtöveknél, hogy nem igazán fogta meg a festék, a haj hosszán pedig szintén alig van szín, ez az árnyalat a 390-es kifakultja. Ezt a színt nem veszem újra, és nem is ajánlom senkinek, aki komoly intenzivitást szeretne elérni.
A Syoss festékének van egy 5-77-es ragyogó rész nevezetű árnyalata, amit azóta keresek, hogy a 6-76-ost felkentük. Ugyan másfélszer annyiba kerül, mint a másik kettő( Schwarzkopf - 1025 ft, Syoss 1650 körül), de megéri ez a befektetés, ha a következő hajfestésig puha és fényes marad a hajam.
Valamelyiket próbáltátok már, esetleg más árnyalatokat?:)


8 megjegyzés:

 1. A Syoss nekem jobban tetszik, de mindegyik nagyon szépen befogja a hajadat.

  VálaszTörlés
 2. Ezt a syoss színt én is használtam, nekem is annyi volt vele a bajom, hogy túl barnás - alapvetően nekem a természetes vörös volt mindig a célom -, de egyébként szerintem jobban megérte, mint a 1000 forint körüli társai. A vörös azért is necces, mert gyakran kell festeni, tény, hogy jó sok pénzt rá lehet szánni :D
  Én most egy ideje leálltam a festéssel, lenövesztem, mert nagyon csúnya volt a vége az utóbbi időben. De egyszer még visszatérek a csudiszép vöröshöz! (Addig pedig maradnak az ombre hatású szőke hajvégeim, amik csak a kikopott vörös maradványai :D :D )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Vöröstárs! Pacsi! :D Remélem gyorsan rendbe jönnek a végeid :)

   Törlés
 3. Felejtsük el a drogéria festékeket, nem lehet kommentálni, most már professzionális márkát bárki megveheti, és nem sokkal drágábbak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Próbáltam professzionális márkát, de nem tetszett a színe és csípett, de lehet én használtam rosszat. Nekem könnyebben beszerezhetőnek bizonyultak a drogériások, és mivel gyakran festem a hajam, így ez a legegyszerűbb

   Törlés
 4. Nagyon szépek ezek az árnyalatok. Pont ma gondolkoztam rajta, hogy a palette 270-ese milyen színt produkálhat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Hát nincs sok színe, de remélem ha ebből a vonalból választasz, kifogsz egyet ami produkál valami színt is :D

   Törlés